dijous, 22 de novembre del 2012

Santa Cecília

Hola a tothom!


Avui, 22 de novembre, és un dia molt especial per a la música; és Santa Cecília, la patrona de la música. A més, també és la patrona dels poetes i de les persones cegues.

El Papa Gregori XIII la va nomenar patrona de la música perquè, mentre es moria, estava cantant a Déu, i també perquè mentre els músics tocaven al seu casament, ella "va cantar a Déu amb tota l'ànima". Abans de ser santificada, ja l'honoraven i es feien processons i actes diversos en honor seu. Va ser una màrtir que, abans de morir, va ordenar que convertissin casa seva en un temple i va fer repartir tots els seus béns als pobres. 

Com que és la patrona de la música, músics molt reconeguts com ara Henry PurcellHaendel i Benjamin Britten han compost himnes dedicats a Santa Cecília.


Per commemorar un dia tan especial per a la música, avui se celebren molts actes: moltes escoles, instituts, etc. dediquen concerts a Santa Cecília; per exemple, quan era petita, tant  a l'escola de música com al col·legi, cada any fèiem concerts especials. A més a més, moltes institucions musicals preparen actes i programacions especials per aquest dia; així, a l'Escola de Música Municipal de la Selva s'ha fet una versió musical de Els Músics de Bremen, un conte del germans Grimm.

A continuació, us deixo dos vídeos relacionats amb la música que m'han agradat molt. El primer explica per a què serveix la música i el segon explica per a qui és la música.







I per acabar, cliqueu aquí i escoltareu una cançó d'ABBA relacionada amb la música.

Això és tot per avui. Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada