dimarts, 28 de maig del 2013

Un poc de tot!

Hola nois i noies!

Avui us vull parlar d'una obra de teatre que representa el grup de teatre Moixera de La Selva juntament amb l'Schola Canthorum i la col·laboració de diversos músics selvatans. La representació serà per la Festa Major, aquest diumenge a 2/4 de 8 de la tarda (també s'han fet representacions els dos caps de setmana anteriors). 

Com diu el títol, hi ha un "poc de tot". I sí, també hi ha música. És una "barreja" de fragments de 4 obres de teatre, i dos d'aquests fragments són musicals. 

El primer és Historietes de l'obra Glups! de Dagoll Dagom. Aquí us deixo un vídeo de Youtube amb aquesta cançó. (No és de gaire qualitat...)

El segon és un recull de diferents escenes de Cançó d'Amor i de Guerra, amb música de Rafael Martínez Valls i text de Lluís Capdevila i Víctor Mora. És una sarsuela que, tot i que ara no sentim a parlar gaire d'aquest gènere i no ens sigui gaire familiar, fa uns anys va tenir molt d'èxit per tot Catalunya (a La Selva es va muntar diverses vegades).

Els altres dos fragments són de dues comèdies, El Tartuf de Molière i Un barret de palla d'Itàlia d'Eugène Labiche.

I us preguntareu què tenen aquestes obres en comú. Bé, doncs totes, entre moltes d'altres, han estat dirigides pel selvatà Camil Ferrater, al qual se li ret homenatge per la seva feina com a activista cultural a La Selva i per la seva gran feina com a impulsor del teatre. A més a més, Camil Ferrater va donar l'impuls perquè es fes El Misteri de La Selva, una representació de l'Assumpció de la Verge Maria en cant gregorià a la qual ell va donar un toc selvatà, i que es representa des del 1981 cada 14 i 15 d'agost.

Aquest és el reportatge que n'ha fet TV La Selva:

Espero que us hagi agradat! Fins aviat!

1 comentari:

  1. Com sempre, ens ajudes a estar al dia de l'activitat cultural a La Selva del Camp. Mirarem d'assistir-hi.

    ResponElimina